Πέντε Χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξτε το σωστότερο σκυλόπαρκο για τον τετράποδο φίλο σας

Πέντε Χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξτε το σωστότερο σκυλόπαρκο για τον τετράποδο φίλο σας.

 

Στις μέρες μας τα πιο διαδεδομένα μέρη συνάντησης για τα σκυλάκια μας είναι τα σκυλόπρακα που διαθέτουν πολλοί από τους Δήμους της χώρας μας. Μία εύκολη επιλογή για να διασκεδάσει, να εξασκηθεί αλλά και να κοινωνικοποιηθεί ο σκύλος μας. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα κριτήρια για το σωστό σκυλόπαρκο. Κάθε σκύλος έχει διαφορετικές συνήθειες και συμπεριφορά, για αυτό το λόγο, ανάλογα με το χαρακτήρα του, μπορούμε να βρούμε και το κατάλληλο σκυλόπαρκο που θα γίνει το πιο διασκεδαστικό σημείο για εκείνον αλλά και για εσάς.

  1. Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας είναι υγιές και έχει κάνει τα εμβόλιά του.

Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει  κάνει όλους τους απαραίτητους εμβολιασμούς και μπορεί να είναι γύρω από άλλους σκύλους. Τα μη εμβολιασμένα σκυλιά μπορεί να είναι ευαίσθητα σε μεταδοτικές ασθένειες, όπως ο βήχας του ρείθρου ή ακόμα και η λύσσα. Εάν ο σκύλος σας είναι άρρωστος, κρατήστε τον καλύτερα μακριά από τους άλλους σκύλους μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

 

  1. Κοινωνικοποιήστε το σκυλί σας σε ένα ασφαλές χώρο.

Ξέρετε την προσωπικότητα του σκύλου σας;  Τις ημερομηνίες αναπαραγωγής του; Αν έχετε κουτάβι, ξεκινήστε με μικρές βόλτες μέσα σε κατοικημένες περιοχές για να δείτε πώς αντιδρά. Μάθετε πώς ο σκύλος σας αντιδρά στον ίδιο χώρο με άλλα σκυλιά και οι ειδικοί θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν το σκυλί σας θα έκανε καλά σε ένα πάρκο σκυλιών.

  1. 3.   Βρείτε το σωστό πάρκο για το σκυλί σας.

           Ανάλογα με την ανταπόκριση του σκύλου σας, μπορείτε να εξετάσετε ποιο είναι το      σωστό πάρκο για τον ίδιο. Αν για παράδειγμα ο σκύλος σας δεν ανταποκρίνεται πάντα όταν τον καλείται, ίσως θα ήταν καλύτερο να δοκιμάσετε ένα περιφραγμένο ή ένα εσωτερικό  πάρκο σκυλιών που δεν επιτρέπει την εύκολη διαφυγή του σε δρόμο ή σε πλήθος κόσμου.

 

  1. Δώστε προσοχή!

Είναι δελεαστικό να αφήσετε το σκυλί σας να τρέχει ελεύθερο αλλά και πάλι χρειάζεται την προσοχή σας, καθώς μπορεί να του συμβεί κάποιο ατύχημα. Η παρακολούθηση του σκύλου σας είναι σημαντική για την ασφάλειά του και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ποτέ. Μπορεί να χρειαστεί να επέμβετε αν  βρεθεί σε κάποια δυσάρεστη κατάσταση με ένα άλλο σκύλο ή μπορεί να έχει τραυματιστεί και να χρειάζεται άμεσα κτηνίατρο. Οπότε θα πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας την άμεση πρόσβαση σας σε χρήσιμα σημεία αν χρειαστεί κάτι.

  1. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας.

Ο κτηνίατρός σας, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ο καλύτερός σας σύμβουλος για να έχετε ένα χαρούμενο και υγιή ζωάκι καθώς και μία ομαλή συμβίωση μαζί του. Μπορεί εύκολα να διακρίνει συμπεριφορές και προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν κατά τη διάρκεια ζωής του σκύλου σας. Η καλύτερη λύση είναι η συχνή συζήτηση μαζί του καθώς και η τήρηση των οδηγιών που σας δίνει.

 

 

 

Πηγή: http://www.mypetreference.com



To Top