Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο κτηνίατρο;

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο κτηνίατρο;

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε ως υπεύθυνος για το κατοικίδιό σας, είναι η σωστή επολογή του σωστού κτηνίατρου για τον μικρό σας φίλο. Η επιλογή είναι προσωπική απόφαση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιλέξετε έναν επαγγελματία που να προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα φροντίδας  στο κατοικίδιό σας.

 

Από γνωστό σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους εύρεσης κτηνιάτρου είναι μέσω της πρότασης κάποιου φίλου. Αν γνωρίζετε κάποιον στην περιοχή με γάτα ή σκύλο, ρωτήστε  τον για την άποψή του σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται.

Τηλέφωνο ή διαδίκτυο;

Εναλλακτικά, ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας είναι ο τηλεφωνικός κατάλογος ή το ίντερνετ. Δε χρειάζεται να οδηγείτε μια ώρα προκειμένου να λάβετε θεραπεία για τον άρρωστο σκύλο σας, οπότε εστιάστε στα μέρη που βρίσκονται πιο κοντά σε εσάς. Επιλέξτε μερικά ιατρεία στην περιοχή σας και τηλεφωνήστε για να δείτε αν θα μπορούσατε να τους επισκεφτείτε για να ρίξετε μια ματιά και να συστηθείτε.

 

Δεν χρειάζεται να πάρετε το σκύλο σας στην αρχική επίσκεψη. Αυτή είναι καθαρά για εσάς προκειμένου να πάρετε μια άποψη του χώρου και των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί. Είναι καθαρά; είναι το προσωπικό επαγγελματικό;

 Εάν έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τους κτηνιάτρους, είναι φιλικοί και προσεγγίσιμοι; ο χώρος είναι καθαρός, καλά οργανωμένος και σύγχρονος.

 Πώς παρακολουθούνται οι ασθενείς κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Τι είδους εξοπλισμό διαθέτει το ιατρείο;

Ποιο είναι το πρωτόκολλο όσον αφορά τη διαχείριση του πόνου από το ζώο;

Μήπως ο κτηνίατρος παραπέμπει τους ασθενείς σε ειδικούς;

Θα εμπιστευθείτε τη ζωή του σκύλου σας σε αυτούς τους ανθρώπους οπότε είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα μαζί τους.

Μάθετε αν δουλεύει μόνος του ή σε ομάδα. Οι περισσότερες κτηνιατρικές κλινικές έχουν έναν κτηνίατρο και αρκετές νοσοκόμες που ασχολούνται με τα ζώα. Τα πολυϊατρεία γίνονται ολοένα και πιο συχνά επειδή επιτρέπουν τη διαθεσιμότητα μιας ποικιλίας δεξιοτήτων στους ασθενείς. Ωστόσο, ένα πολυϊατρείο δεν είναι απαραιτήτως καλύτερο από έναν ιδιώτη κτηνίατρο.

Ο κτηνίατρός σας συχνά θα αποτελεί την πρώτη γραμμή επικοινωνίας για πολλές από τις δοκιμασίες που μπορεί να προκύψουν όταν έχετε σκύλο, επομένως διαλέξτε κάποιο με τον οποίο νιώθετε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε ανοιχτά και με ειλικρίνεια.

Tip: Αν πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον κτηνίατρό σας, φροντίστε να ζητήσετε να σταλεί σε εσάς ένα πλήρες αντίγραφο του μητρώου υγείας του κατοικιδίου σας.

 

Πηγη: https://www.hillspet.gr &  http://www.petandcare.gr/

To Top