Εσείς πού βγαίνετε με τον τετράποδο φίλο σας;

Εσείς πού βγαίνετε με τον τετράποδο φίλο σας ;

Όλοι μας έχουμε ανάγκη από ώρες ξεκούρασης, ξεγνοιασιάς και βόλτας! Κάτι το οποίο χρειάζεται και η τετράποδη συντροφιά μας. Η βόλτα είναι για τους σκύλους η πιο βασική μορφή κοινωνικοποίησης και εκτόνωσης.  Για αυτό μην την αμελείτε καθόλου!

Η βόλτα βοηθά τον σκύλο σας να αποκτήσει καλύτερη ψυχική υγεία, καθώς «ξεδίνει» και κοινωνικοποιείται με άλλους σκύλους και ανθρώπους. Επιπλέον, η βόλτα επιτρέπει στο κατοικίδιό σας να ασκηθεί σωστά και να αποκτήσει μια υγιή φυσική κατάσταση. Ένα ακόμη από τα οφέλη της δραστηριότητας αυτής, είναι η επαφή και η εξοικείωση των σκύλων με νέες μυρωδιές και περιβάλλοντα.

Πλέον σε κάθε μέρος της Ελλάδας, έχουν δημιουργηθεί τα λεγόμενα σκυλόπαρκα. Μέσα σε αυτά έχουμε την δυνατότητα, αφού ο σκύλος μας πληροί τις προδιαγραφές υγείας και συμπεριφοράς, να κινείται ελεύθερα μέσα σε ένα συνήθως «πράσινο» περιβάλλον, να παίζει αλλά και να ασκείται μέσα από ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια για εκείνον.

Πάμε να δούμε παρακάτω μερικές περιοχές της Αθήνας που έχουν γίνει πλέον γνωστά “Dog -spot”.

  1. Αλσος Συγγρού- Λεωφόρος Κηφισίας/ Μαρούσι:

Αν είστε κάτοικοι των βορείων προαστίων, μια βόλτα στο Άλσος Συγγρού θα σας δικαιώσει. Το πάρκο είναι περιφραγμένο και ιδανικό για σκυλοβόλτες, ποδηλασία, πεζοπορία, πικνίκ και όμορφες στιγμές ελευθερίας για σας και τον σκύλο σας. Θα βρείτε βρύσες με νερό, αλλά καλό είναι να είστε εφοδιασμένοι!

  1. Puppy’s Park-Μαρούσι

To Puppy’s Park παρέχει βασική εκπαίδευση σε σκύλους, υπηρεσίες dog sitting και dog walking, αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Μπορείτε να συνοδεύσετε τον σκύλο σας στο πάρκο και να τον καμαρώσετε όταν κάνει μπάνιο στην πισίνα του πάρκου ή να τον αφήσετε να απολαύσει με τους φίλους του μια μονοήμερη γεμάτη παιχνίδι. Σίγουρα θα ξετρελαθεί! Το κόστος είναι 10 ευρώ για όλη την μέρα και λειτουργεί καθημερινά. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ, ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ!

  1. Άλσος Μιχάλη Πουλάκη- Φιλοθέη

Μια εξαιρετική επιλογή, αν θέλετε να αφήσετε τον σκύλο να τρέξει ελεύθερος και εσύ να αθληθείτε στα όργανα γυμναστικής που διαθέτει το πάρκο.

  1. Πάρκο Πικιώνη-Φιλοθέη

Το πάρκο Πικιώνη είναι μια μεγάλη δασική έκταση χωρισμένη στα δύο. Από την μία πλευρά φιλοξενεί παιδική χαρά, που είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του φημισμένου Δημήτρη Πικιώνη. Από την άλλη πλευρά, το πάρκο φιλοξενεί γλυπτά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών όπως το «Ελάφι» του Χρήστου Καπράλου και τον «Αυλητή» του Κώστα Κλουβάτου και ενδείκνυται για έναν όμορφο περίπατο με τον σκύλο σας. Το πάρκο διαθέτει μικρό αναψυκτήριο στην είσοδό του.

  1. Πάρκο σκύλων Χολαργού

Πρόκειται για μια δασική έκταση 300 τμ. με περίφραξη που συνδυάζει παιδική χαρά, καφετέρια και παιχνίδια agility για τους τετράποδους φίλους μας. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από το τσιμέντο της πόλης καθώς και να αφήσετε ελεύθερο τον σκύλο σας να τρέξει και να κοινωνικοποιηθεί.

6.Πάρκο Σκύλων Ηλιούπολης

Ένα δημιούργημα του Δήμου Ηλιούπολης είναι το πάρκο σκύλων, που βρίσκεται στην περιοχή Χαλικάκι. Είναι περιφραγμένο, στρωμένο με χώμα και διαθέτει ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια agility. Δεν διαθέτει παγκάκια, αλλά έξω από την εγκατάσταση υπάρχουν δυο μεγάλα τραπέζια τύπου πικ-νικ.

  1. Λόφος Λυκαβηττού

Σκυλοβόλτες με θέα! Για σας που θέλετε να απολαύσετε την πόλη από ψηλά και να ξεφύγετε από το θόρυβο του κέντρου, η διαδρομή από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού μέχρι και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή είναι ιδανική για να περπατήσετε ή να τρέξετε με το σκύλο σας. Τα Σαββατόβραδα, οι κάτοικοι της περιοχής ανταμώνουν και αφήνουν τα σκυλιά τους ελεύθερα να κοινωνικοποιηθούν.

  1. Λόφος Στρέφη

Ο λόφος του Στρέφη αν και παραμελημένος είναι ένας μικρός πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά της Αθήνας, μια ανάσα από την πλατεία Εξαρχείων που προσφέρει θέα σε ολόκληρη την Αθήνα. Ενδείκνυται για σκυλοβόλτες κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες.

  1. Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Το Αισθητικό δάσος Υμηττού είναι το αξιοθαύμαστο προϊόν της σπουδαίας αναδασωτικής προσπάθειας της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών. Φιλοξενεί διάφορα προστατευόμενα είδη φυτών και ζώων και αποτελεί ειδυλλιακό σημείο για πεζοπορία, ποδηλασία και σκυλοβόλτες. Το δάσος παρέχει στους επισκέπτες ειδικά διαμορφωμένους χώρους αναψυχής και θέας και άπλετο χώρο ελευθερίας για τους τετράποδους φίλους μας. Το αναψυκτήριο-ταβερνάκι στην αρχή του δάσους είναι must!

 

  1. Σκοπευτήριο Καισαριανής

Το Σκοπευτήριο Καισαριανής πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ικανοποιήσει τα γούστα κάθε απαιτητικού σκύλου, αλλά και ιδιοκτήτη. Το σημαντικότερο προτέρημα του πάρκου είναι ότι συμβάλλει θετικά στην άσκηση και κοινωνικοποίηση των σκύλων αποτελώντας ένα πράσινο διαμάντι μέσα στην τσιμεντούπολη.

 

  1. Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Το Άλσος έχει έκταση 423 στρεμμάτων. Ιδανική επιλογή για πολύωρες σκυλοβόλτες σε συνδυασμό με καφέ και ποδήλατο. Το καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα δεν χωράς ούτε να περάσεις!

 

  1. Πάρκο Σκύλων Παλαιού Φαλήρου

Το παράδειγμα του Δήμου Χολαργού ακολούθησε και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου προσφέροντας στο κοινό ένα πράσινο σκυλοχωριό, περιφραγμένο και πλήρως εξοπλισμένο, μία ανάσα από το Cine Φλοίσβος. Ειδικά, αν ο σκύλος σας είναι μαθημένος χωρίς λουρί θα μπορεί είτε να περιπλανηθεί μέσα στο πάρκο ή να διασκεδάσετε μαζί με τον agility εξοπλισμό.

  1. Λόφος Πανί- Άλιμος

Το πάρκο για σκύλους στο λόφο Πανί είναι έτοιμο και σας περιμένει. Είναι οργανωμένο, περιφραγμένο και διαθέτει agility εγκαταστάσεις. Επιπλέον έχει και παιδική χαρά γι’αυτό και αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες με σκύλο. Καλή διασκέδαση!

 

  1. Πάρκο Σκύλων Περιστερίου

Και ο Δήμος Περιστερίου με την σειρά του, μετά από πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής, δημιούργησε ένα χώρο με χώμα και χορτάρι αποκλειστικά για τους τετράποδους φίλους μας. Διαθέτει περίφραξη και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης! ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να μπείτε θα σας ζητηθεί το βιβλιάριο υγείας του σκύλου σας κατά την επίσκεψη του, γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι!

 

  1. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το πάρκο του Νότου με τα πρότυπα εξωτερικού δηλώνει άκρως φιλικό προς τα κατοικίδια και τα προσκαλεί να περπατήσουν κατά μήκος των δεκάδων μονοπατιών που διαθέτει. Αναμφίβολα, ο απόλυτος προορισμός μιας ηλιόλουστης Κυριακής!

 

  1. Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

Ένα μικρό στολίδι δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν μια όμορφη μέρα στο πάρκο και δεν έχουν χρόνο να μετακινηθούν πολύ. Το καφέ του πάρκου είναι εξαιρετικό για καφέ και φαγητό!

 

Όπου και αν μένετε, κάποιο σκυλόπαρκο θα βρίσκεται κοντά σας! Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα και κάντε ένα δώρο στον τετράποδο φίλο σας πέρα από κάθε του προσδοκία!

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!

 

 

Πηγή: woofclub / dogforum / savoirville



To Top